Pastel-krema duen hostorezko pasteltxo bat eta kokoa duen ginga bat simulatzen dituen birsorkuntza
DURANGO | Bigarren urtez jarraian Kortabitarte anaiek txapela lortu dute Bizkaiko pintxo lehiaketan. “Mr. Rabbit” arrakastaren ondoren (untxi-gisatua, boilurrez, eztiz eta ziapez bustia, eta tenperatura baxuan errea hamabost orduz), “Hasperena” dator, pasatelera kremarekin hostorezko pasteltxo bat eta kokoarekin egindako ginda bat simulatzen dituen birsortze bat. Egia esan, Iñigo eta Koldo anaiek egindako ogi bat, curry eta jengibrearekin, bi aldiz egosten da forma hartu arte. Barruan, arrain-gisatu bat darama, zehazki, zapo-zapo bat. Pastel-krema otarrainxka-buruen salda duen maionesa bat da, kokoa ganba birrinduko ogia da, eta ginga, piper errearen saltsa.
Kortabitarte pozik agertu da ondoz ondoko bigarren sariagatik, nahiz eta aitortu duen «zaila dela eta bi aldiz jarraian gehiago irabaztea». Gaineratu duenez, «urtetik urtera gero eta lehia handiagoa dago, gero eta jende prestatuagoa».