94 655 00 33   info@dot.eus

Amorebietak txapelketako lehen puntua lortu du Lugon

Urdinek golik gabe berdindu zuten Club Deportivora egindako bisitan

Ligako lehen puntua zornotzarrentzat ARGAZKIA: SD Amorebieta

FUTBOLA | Urdinek golik gabe berdindu zuten Club Deportivo Lugo taldearen aurka, ligako bigarren jardunaldiko partidan. Julen Guerreroren mutilek partida oso serioa egin zuten Anxo Carro bezalako zelai handi batean eta txapelketako lehen puntua lortu zuten, ligako estreinakoaren porrotaren ondoren.

Zornotzarrek aukera paregabea zuten 10. minutuan, Selmak area barruan Nakairekin bat egin zuenean. Japoniarraren kontrola luze xamar zihoan eta Lavin atezainari denbora ematen zion larrua geldiarazteko. Lugo ere Marinoren arean zehar zebilen hasierako zatian, baina bere abisuak ez ziren SDAko atezaina kezkatzeko bezain arriskutsuak, 20. minutuan Jon Caboren erremate baten ondoren 1-0ekoa saihesteko luzatzea tokatzen zitzaion arte. Bi taldeek areaz kanpotik egindako jaurtiketen bidez fortuna probatzen jarraitzen zuten, Camachok zutoinetik gertu egindako falta jaurtiketa baten antzera, baina batek ere ez zuen saririk lortu eta atsedenaldira 0-0 iritsi ziren.

Bigarren zatiko lehen abisua urdinek egin zuten, Camachok Selmaren burukada baten bidez. Lavinek gelditu zuen. Cabok erantzun zuen Marinok esku hartze on batekin desbideratzen zuen falta-jaurtiketa batez. Jokoa aukera handirik gabe zihoan aurrera, urdinak defentsan sendo, bere zaletasunak bultzaturiko Lugo oldartsu baten aurrean. Falta bat azkar ateratzean pikardiaz tiraka, 70. minutuan etxekoen koadroa goletik gertu zegoen, baina Amelibia probidentzialki agertzen zen jaurtiketa ixteko. 86. minutuan, zornotzarrak gola sartzeko zorian zeuden, Bertok egindako falta jaurtiketa bikain baten bidez. Azkenean, inork ez zuen lata irekitzea lortzen eta lehia puntosm banaketarekin amaitzen zen.