DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

Sanboka, Durangon arrakasta lortu duten japoniar sandwich ospetsuak

Josemiel Barandiaran kaleko 2. zenbakian kokatua, lokala Fatima Ormaetxea durangarrak gidatzen du.

Sanbokako taldea
Sanbokako taldea

GASTRODOT | Duela aste batzuk Sanboka ireki zuen Durangoko Josemiel Barandiaran kaleko 2. zenbakian, bere bazkideei esperientzia gastronomiko ezberdin eta aberasgarri bat eskaintzeko asmoz. Pan Briocheren sandwichek protagonismoa duten lokal atsegina da. Fatima Ormaetxea buru dela, brioche ogiarekin egindako sorkuntzak eskaintzen dituzte. “Sanboka zerbait jatera edo afaltzera joatea baino askoz gehiago izatea nahi dugu. Esperientzia aberasgarria bilatzen dugu musika ona duen giro eroso batean, non xehetasun guztiak zaintzen saiatuko garen, bezeroa etxean bezala senti dadin. Sandwichak sortzeko zero kilometroen eta hurbiltasuneko produkturik onenen aldeko apustua egiten dugu “, proiektuarekin ilusioz gainezka doa arduraduna.

Sandwich ugari eskaintzen dira, mendebaldeko eragina duten errezetak. Tonkatsu XIX. mendearen amaieran asmatu zen eta oso plater ezaguna da Japonian. Katsu sando sandwich bat da, jatorrian txerri haragi arrautzaztatuarekin egina, moldeko ogian edo briochean zerbitzatua. Katsu bukatzeak, japonieraz, irabaztea, garaitzea, arrakastatsuak izatea edo ezbeharrak gainditzea esan nahi du.

Sandwiche brioche berritzaileei dagokienez, kartak hainbat aukera eskaintzen ditu: Tonkatsu Sando, Katsu Sando chicken, pastrami, pulled pork, cesar, burrata, landare eta ABC, besteak beste. Era berean, Koreako sandwicharen bertsioa ere badago, tortilla, gazta ketua eta bacon nahaskiarekin, eta Durangon sortutako Sabesi saltsa mina gehitzen zaio. Gainera, Sanbokak zeliakoentzako aukera du glutenik gabeko brioche berezi batekin. Aipamen berezia, halaber, laguntzaileentzat eta postreen kartarentzat: sanbo nutella, txokolatezko tiramisua eta galleta ikusgarria.

Sandwíches japoneses con pan brioche
Sandwích japoniarrak ‘brioche’ ogiarekin

Kalitate goreneko produktu bat eskaintzeko asmoz, “hainbat hiritara bidaiatu dut maiz, sandwichak, osagaiak edo take awayaren formatua hobetzeko helburuarekin. Argi dago maitasun eta dedikazio handia jarri diogula jendeak gurekin gozatzeko aukera izan dezan “, azaldu dute Sanbokatik.

Establezimenduak take away edo jatetxean bertan jateko aukera ematen du. Ildo horretan, Sanbokatik argi dute “plana ondo pasatzea dela, inplikatutako lantalde bat sortzea, konektatzeko eta denok proiektuaren parte sentitzeko”, defendatu du arduradunak.

Sanbokak asteazken, ostegun eta ostiraletan irekiko ditu ateak, 20:00etatik 23:00etara; larunbat eta igandeetan, berriz, 13:30etik 15:30era egongo da eskuragarri eguerdian, eta 20:00etatik 23:00etara gauean.

Informazio gehiago eta erreserbak: 944 042 378 – sanbokadurango (Instagram)

Lokalean bazkaltzeko edo take away

Utzi zure iruzkina

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gune honek Akismet erabiltzen du zaborra murrizteko. Ikusi nola prozesatzen diren zure erantzunen datuak.

Scroll to Top