94 655 00 33   info@dot.eus

Mendibeltz taldeak garaipenarekin egin du debuta Santurtziren aurka

Betigol zornotzarrak 6-1 galdu zuen Kukuyaga Etxebarriren aurka

Mendibeltz nagusitu zen Santurtziren aurkako ligako lehen partidan.

ARETO FUTBOLA | Estreinaldi arin positiboa emakumezkoen Mendibeltzentzat asteburu honetan. Edgar San Millanek zuzentzen dituen jokalariek denboraldiko lehen garaipena lortu zuten Santurtziri 3-0 irabazita Landako kiroldegian. Lehen zatian, urduritasuna eta zehaztasunik eza nabarmenak izan ziren jokoan nagusi ez ziren lokaletan; kanpokoek, aldiz, ez zuten sufritzen eta defendatu egiten ziren, gehiegizko estutasunik pasatu gabe.

Atsedenaldiaren ostean iritsi ziren golak, eta durangarrak nagusitasunez nagusitu ziren. Jaione lata irekitzen ari zen eta lehen tantotik aurrera hasi zen Mendibeltz kantxan agintzen. Nagusitasun horren ondorioz, Irenek eta Maria Nelak 3-0ekoa utzi zuten markagailuan eta amaiera lasaia izan zen Landakon. Denboraldi honetan ondo indartu den Mendibeltzen sentsazio onak. Asteburu honetan durangarrek atseden hartuko dute ligako hirugarren jardunaldian Otxartaberen aurka etxean jokatzeko.

Bestalde, Betigolek debuta egin zuen Kukuyaga Etxebarriri 6-1 irabazita. Zornotzarrak ondo hasi eta markagailuan aurreratu ziren, baina pixkanaka etxekoek euren jokoa eta fisikoa inposatu zuten aurreko denboraldian liga irabazi zutelako erakutsiz. Azkenean, Betigolek porrot gogorra jaso zuen, lesioek jota eta aldaketa gutxirekin iritsi baitzen. Indarberritu beharra dago eta denboraldiko lehen garaipenagatik borrokatu. Hurrengo jardunaldian, bere lehen partida irabazi zuen Stilok Larreako kiroldegia bisitatuko du (igandea, 12.00etan).