Pintxo sortzaileen kategoriako hirugarren sailkatua Boroako “Txarribola” izan da
BILBAO | Kortabitarte anaiek beste arrakasta bat lortu dute beren ibilbide profesionalean, gaur goizean Bilbon egindako Bizkaiko edizioan pintxo sortzaile onenaren saria eskuratu baitute.
Kortabitartek azaldu duenez, “Suspiros” gisa bataiatu duen proposamena tranpati bat da -tranpa bat, zerbait ikusaraziz engainatzen duena-, eta “80ko hamarkadan Durangaldean asko jaten zen, hostore oinarri batekin, pastel-kremarekin, kokoarekin eta ginga batekin”, azaldu du finalean.
Pasteltxo hau gazira eraman da benetan, Iñigo eta Koldo anaiek egindako ogi base batekin, curry eta jengibrearekin, bi aldiz egosten da forma hartu arte. Barruan, arrain-gisatu bat darama, zapozkoa amerikar erara. Pastel-krema maionesa bat da, otarrainxka-buruen salda duena; kokoa ganba birrinduko ogia da, eta ginga, piper errea. «Hasperen» pintxoa egurrezko labe zahar bat simulatu nahi duen euskarri baten barruan aurkeztu dute.
Kortabitartetarrek lurraldea ordezkatuko dute Espainiako Ostalaritzak antolatutako Estalki eta Pintxoen Estatuko lehiaketan, Madrid Fusionen esparruan.