DOT Durangaldea

94 6550 033   info@dot.eus

ZUZENEAN

Durangok turismora bideratutako lehen gida gastronomikoa aurkeztu du

10.000 ale argitaratu dira lau hizkuntzatan eta hiru ataletan banatu dira: menuak, pintxoak eta gosariak.

Gaur goizean aurkeztu da gida.
Gaur goizean aurkeztu da gida.

DURANGO | YUM YUM Durango izeneko herriko lehen gida gastronomikoa jaio da. Turistei zuzendutako argitalpen berri honen helburua udalerriko jatetxeen eta tabernen eskaintzari balioa ematea da. YUM YUM izena ingelesezko esamolde batetik dator, zerbait oso aberatsa edo goxoa dela iradokitzen duena.

Lehen edizio honetan, Durangoko Udalaren eta Turismo Bulegoaren laguntzarekin, 10.000 ale argitaratu dira. Horietatik 5.000 Durangoko turismo bulegoan banatuko dira bisitariei, eta gainerakoak eskualdeko hotel, ostatu, taberna eta jatetxeetan banatuko dira, baita gune estrategikoetan ere, hala nola Elorrioko, Bilboko eta Bizkaiko beste toki batzuetako turismo bulegoetan.

Jesica Ruiz Turismo eta Merkataritza zinegotziak nabarmendu duenez, «YUM YUM Durango mugarri garrantzitsua da gure udalerriarentzat, gure jatetxe eta tabernetako eskaintza gastronomiko aberatsa balioesten baitu eta turistei zuzenduta baitago. Gida hau funtsezkoa da merkataritza suspertzeko eta tabernak eta jatetxeak dinamizatzeko gure estrategiarako, sukaldaritzako esperientzia paregabeetan interesa duten turistak erakartzen laguntzen baitu eta tokiko ekonomiari nabarmen laguntzen baitio. Gainera, gure gastronomiaren aniztasuna eta kalitatea nabarmentzen ditu, eta plataforma bat eskaintzen du gure establezimenduak egoiliarrek zein bisitariek ikus eta ezagut ditzaten. Gure gastronomiarik onena ikusaraztea, Durangoko beheratzailerik onenetakoa».

Gidaren aurkezpenean Kobika jatetxeko Iñigo Kortabitarte sukaldari durangarraren laguntza izan da. Azken horiek Bizkaiko 2024ko pintxorik onenaren irabazleak dira, eta Bizkaiko lurraldea ordezkatuko dute Espainiako Ostalaritzak antolatutako Estatuko Pintxo eta Tapa lehiaketan. “Ekimen horiek oso onuragarriak dira Durangorentzat, gure gastronomia nabarmentzea eta turistari udalerriko eskaintza handiaren artean aukeratzen laguntzea oso garrantzitsua da, udan edo urteko edozein unetan”, nabarmendu du Kortabitartek.

Hiru atal

24 orriko gida hiru ataletan banatuta dago: menuak, mokadutxoak edo tapakiak eta gosariak. Jatetxe edo taberna bakoitzak bere plater bereizgarrienetako baten argazkiak erakusten ditu, lokalaren azalpenaz gain, baita kontsumitzearen edo menuaren batez besteko prezioa ere, kontsumitzeak ostalaritza-lokal bakoitzean duen batez besteko kostuaren erreferentzia izan dezan kontsumitzaileak.

Gainera, gida hau turistari zuzenduta dagoenez, gidaren lehen edizioko taberna bakoitza kokatzen duen mapa bat ere badu, lau hizkuntzatan argitaratua: euskaraz, gaztelaniaz, ingelesez eta frantsesez.

Utzi zure iruzkina

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Scroll to Top