94 655 00 33   info@dot.eus

Amorebietak bat gutxiagorekin irabazi dio Unionistei Urritxen

Zornotzarrek puntu bat urratu dute Urritxen 3-3 berdinduta

Julen Guerreroren taldeak puntu bat lortu du Urritxen

FUTBOLA | Urdinek euren atzaparra erakutsi zuten Unionisten aurka merezitako berdinketa lortzeko bihotzekoentzat egokia ez den partida batean. Julen Guerreroren mutilek 0-2 galdu zuten 75. minutuan, nahiz eta partida ona jokatu, baina ez zioten borrokatzeari utzi, eta kolpe ugari hartu zituzten, baina 94. minutuan berdinketa lortu zuten (3-3), geldikako ekintza batean, eta, gainera, jokalari bat gutxiagorekin jokatu zuten.

Lehia maldan gora jartzen zitzaion SDAri 2. minutua bete aurretik, Pauek Gaizkaren aldaratze labur bat aprobetxatzen zuenean markagailuari hasiera emateko. Kolpearen ondoren, zornotzarrak nagusi egiten ziren eta berdinketaren bila sakatzen zuten. Herviasen zapatak langa ukitzen zuen, Kaxen buelta erdiko errematea Martinezek harrapatu zuen eta Carbonellen zartakoak ere ez zuen aterik aurkitu lehen 20 minutuetan. Urdinek aurkaria giltzapetzen zuten, azkazal eta hortzekin zornotzarren erasoei aurre eginez. Nahiz eta aukera garbirik sortu ez, urdinek Unionisten eremuan zehar ibiltzen jarraitzen zuten. Unionistek ofizioari eutsi behar zioten, tokiko kemenari eusteko. Horrela, partidua atsedenaldira iristen zen Salamancakoentzat abantailarekin.

Bigarren zatia hasi eta berehala, Herviasek Martinezi luzatu behar izan zion berdinketa saihesteko. Ben Hamedek ere area ertzetik jaurtitzen zuen, atezainaren eskuetara. Kontraerasoan, Pauek errenta handitu nahi zuen, baina Gaizkaren eskularruekin topo egiten zuen. Julen Jonek eta Herviasek erantzuten zuten, Martinezek harrapatzen zituen bi tirorekin. Urdinak iraulita zeuden eta Unionistek 0-2koa egin zuten Alvaroren bitartez 75ean.

Hortik aurrera, topaketa eromen fase batean sartzen zen. Iñigo Muñozek aldea murriztu zuen 77.ean aurkariaren arean izandako zalaparta bat konponduta eta Carbonellek 2-2koa egin zuen 80.ean. Urritxe gora zetorren, baina 82an beste kolpe bat jaso zuen. Gaizkak Jonnyren gola saihesten zuen geldiketa bikain batekin, baina aldaratzea aurkariari erortzen zitzaion eta 2-3koa sinatu du. Hori gutxi balitz, urdinak gutxiagotan geratzen ziren Yustek bota zituelako. Unai Marino gorria eta Julen Guerrero entrenatzailea ere aulkian zeuden. Ezbehar guztiak gorabehera, urdinek etengabe borrokatzen zuten, eta luzaroko denboran lortu dute beren lanaren saria. Muñozek falta bat jaurti du, Kortazarrek errematea borrokatu du eta baloia ate barrura sartu da zale zornotzarren eldarnioetarako.