DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

New Kupela, benetako plater kolonbiarrak Durangon

Erretilu paisa, txikitua, oilo-sancocho, frijolada, enpanadak, almojábanas…

Ferney González eta Orianny Martínez, New Kupelako arduradunak.

GASTRODOT | Urte erdi igaro da Ferney González eta Orianny Martínez kolonbiarrek New Kupela hartu zutenetik. Durangoko Saibigain kaleko 4. zenbakian dago, eta bertako arduradunek Kolonbia jaioterriaren zati eder bat eskaintzen dute asteburuetan, plater latino ugarirekin. Horien artean, erretilu paisa nabarmentzen da; Kolonbiako plater ikoniko bat, arroza, frijole gorriak, haragi ehoa, txitxarroia, arrautza frijitua, banana heldua, arepa, ahuakatea eta txorizoa dituena. Aipamen berezia pikadarekin konpartitzeko ere; zaporeen konbinazio zoragarria yuca frijituarekin, areparekin, abere-haragi zukutsuarekin, ondo ondutako txakurrarekin, odolostearekin, hegal karrankariekin, saihets mamitsuarekin, txitxarro krokantearekin, txorizoarekin, tipularekin eta tomate freskoarekin. “Oso harrera ona izan dugu, eta gure bezeroei tratu familiarra eta hurbila ematen jarraitu nahi dugu. Asko dira gure plater kolonbiarrak ezagutzen ez dituztenak, beraz, probatzera animatzen ditugu; ziur harritu eta gozatu egiten dituztela “, animatzen dute arduradunek.

Erretilu paisa eta saihets-hezurrak dira lokalaren alternatiba gastronomiko nagusietako batzuk.

Latinezko atalean, Sancocho de gallina ezaguna ere badago, yuca, platanoa, papa, artaburu eta cilantro ukituarekin, arroz zuriarekin, ahuakatearekin, etxeko ajiarekin eta hanka, pernila edo oilo-paparra aukeratzeko.

Asteburuetan tilapia ere dasta daiteke; Kolonbiako ibai arrain bat, saihetsak barbakoan, frijolada, balluna txuleta, arroza valentziar erara (kolonbiarra) edo Mondongo zopa, besteak beste. Pikatzeko, Kolonbiako enpanada klasikoak, albustabanak, arepak eta patata beteak ere eskaintzen dira.

Kupela hanburgesa eta Kolonbiako arroza garaile karta zabal eta askotarikoan.

New Kupelaren nobedade handienetako bat Kolonbiako hanburgesa da: barazkiak, Santarrosano txorizoa, gazta eta urdaiazpiko bikoitza, behi-haragia, lasto-patitak, oilaskoa maikotxoekin eta saltsa tatariarrak eta anana. Beste hanburgesa batzuk, txakurtxo beroak, entsaladak, saltxipapak eta plater konbinatuak eskaintzen dira. Aipamen berezia azken postreari ere, fruta-entsalada arrakastatsuarekin eta hainbat zuku natural eta koktelekin.

EGUNEKO MENUA Bestalde, janari latinoan espezializatutako jatetxeak eguneko menua eskaintzen du astelehenetik ostiralera (13,50 euro), beti etxean egiten den euskal janari tradizionalarekin; hiru lehen eta hiru bigarren, postrea, ardoa eta ura barne. “Gure Kolonbiaren zatitxo bat eskaintzen dugu, hemengo plater tradizionalenak ahaztu gabe”, zehaztu dute establezimendu durangarretik.

New Kupela pintxo-barradun gosariak ere eskaintzen ditu, eta 09:30etik 22:00etara zabaltzen ditu ateak (atsedenaldia astearte arratsaldeetan).

Informazio gehiago eta erreserbak: 604 23 23 78/Instagram: new.kupela.

Utzi zure iruzkina

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top