DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

Penalti batek punturik gabe utzi du Amorebieta Nasticen aurka

Bisitariek garaipena lortu zuten 90. minututik aurrera iritsi zen penaltiz sartutako golari esker

Urdinek azken minutuan galdu zuten partida

FUTBOLA | Urdinek galdu egin dute igande honetan Urritxen, Tarragonako Nastic taldearen aurka, zornotzarren aurkako partidan. SDAren partida on baten ondoren, bisitariek garaipena lortu zuten 90. minututik aurrera iritsi zen penaltiz sartutako golari esker.

Zornotzarrak indartsu irten ziren, nagusi golaren bila. Nasticek faltak egin behar izan zituen zornotzarren kemena geldiarazteko. Julen Guerreroren mutilak aukerak sortzen hasi ziren. Ben Hameden bolea ahaltsuak probidentzialki estaltzen zuen defentsa bat. Amelibiaren errematea kanpora joan da gutxigatik, eta Coulibaly bere ibilbidea desbideratzeko zorian egon da. Ben Hameden beste saiakera gogor batek ere ez zuen saririk lortu 20. minutuan. Pixkanaka, talde bisitariak metroak luzatu eta Gaizkaren areara hurbiltzea lortu zuen, baina ez zuen estutasunean jarri. Bisitarien atezainari, Varori, ordu erdira luzatzea tokatzen zitzaion, Herviasen oinetakoari arearen ertzetik aurre egiteko. 37. minutuan Coulibaly izan da langaren gainetik errematatzen zuena. SDAren saiakerak gorabehera, lehia erdialdera iritsi zen 0-0ekoarekin.

Bigarren zatia antzeko gidoi batekin hasten zen. Urdinek sakatzen zuten irteeran, atea ireki nahian, baina ez zuten aukera garbirik sortzen. Julen Guerrerok aulkia astintzen zuen erasoko erritmoari eusteko eta gola aurkitzen jarraitzeko, baina Nasticek sendo jarraitzen zuen defentsako lanetan. Urdinek etengabe borrokatzen zuten. Julen Jon falta jaurtiketa batean saria aurkitzeko zorian zegoen, baina Varok ihes egin nahi zuen. Jarraian Nakai saiatu zen eta tiroa kanpora joan zen. Beherapenean sarturik, futbola berriz ere bidegabea zen urdinekin. Epaileak Nasticen aldeko penaltia adierazi zuen eta Joan Oriolek ez zuen barkatu.