ZUZENEAN

Gizonezkoen Tabirakok EBA ligara igotzea lortu du

Durangarrek Indautxu garaitu zuten (53-64) eta ligako txapeldun izan ziren

Durangarrak EBA ligara igotzea. ARGAZKIA. Tabirako ST

SASKIBALOIA | Tabirako Baquek Loiola Indautxuri irabazi zion azken jardunaldian (53-64) eta ligako txapeldun izendatu zen, 23 garaipen eta 3 porroteko balantzearekin. Tituluak EBAra zuzenean igotzeko aukera ematen die. Durangarrek aurretik hasi zuten partida (19-23) eta bigarren partzialean aldea handitu zuten atsedenaldira 33-38ko emaitzarekin iritsi arte.

Bigarren zatian, Tabirakok bere abantailari eutsi zion eta azken laurdenean soilik zortzi puntutan utzi zuen aurkaria, Durangotik Bilbora joandako zale askoren bultzadarekin. Azpimarratzekoa da % 40ko egokitasuna dagoela hiruko lerroan. Banakako estatistikari dagokionez, aipamen berezia Jon Aldecoa joko-antolatzailearen (14 puntu, 5 errebote) eta Xabi Arroitajaureguiren (10 puntu eta 8 errebote) partidei eta Markel Aranzabalen 12 puntu eta 11 erreboteei. Mohamed Ndongek 9 puntu eta 6 errebote lortu zituen eta Aitor Callek 10 puntu eta 6 errebote.