DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

Bilbao Athleticek 2-0 irabazi dio Amorebietari Urritxen

Zuri-gorriek aukera gehiago sortu zituzten eta horietako bi baliatu zituzten zornotzarren hiru puntuak eskuratzeko

Zornotzarrek beste porrot bat jaso dute Urritxen

FUTBOLA | Urdinek galdu egin dute Bilbao Athleticen aurkako derbian, ostiral gauean Urritxen jokatu den 7. jardunaldiko partidan. Zuri-gorriek aukera gehiago sortzen zituzten eta horietako bi baliatzen zituzten zornotzar feudoaren hiru puntuak eskuratzeko.

Partida menderatzailerik eta abagunerik gabe hasi zen, 25. minutuan talde bisitariak Gerenabarrenaren bitartez lehen abisua eman zuen arte. Azken honen jaurtiketa Amelibiak desbideratu zuen. 0-1ekoa ordu erdi baino gehiago zen. Gaizkaren eta zutoinaren artean Bujanen gola saihesten zuen, baina aldaratzea Azkunek jasotzen zuen jarrera argian eta ez zuen barkatzen. Handik gutxira, zornotzarrek emaitza hobeak lortu zituzten. Bujanen jaurtiketak egurra jo du Gaizka desbideratu ostean, eta ez du aterik aurkitu.

Bilbao Athletic hobeto sartu zen bigarren zatian eta errenta handitzeko zorian zegoen, baina Enol Coto salbatzailea zen. Urdinek metroak aurrera egiten jarraitzen zuten eta arean egindako jokaldi batean aurkaria urduritzen zuten. Urritxek atzelari zuri-gorri baten eskua eskatzen zuen, baina epaileak ez zuen adierazi. 0-2koa 72.ean egin zuen Ibai Sanzek, berdegunera sartu berritan. Zornotzarrak partidara emozioa itzuliko zuen gol bat sartzen saiatzen ziren, baina ez zen horretarako modurik egon.