21 urteko gazte profesionala Durangoko Gozatu gozotegian ari da lanean, bere kruasan «paregabeekin»
DURANGO | Noemí Arroyok 21 urte ditu eta bi domina ditu, bata urrezkoa eta bestea zilarrezkoa. Iaz Euskadiko lehen postuan geratu zen okindegiko eta opilgintzako Espainiako Skills Txapelketan, eta aurten, joan den apirilean, zilarrezko domina lortu zuen lehiaketa berean, baina Estatu mailan. Garaipen handia abadiñar honentzat, Euskadiko gozogile gazteena baita.
Noe Gozatu taldeko kidea da Durangon, eta DOTBko kameren aurrean aitortu zuen oso pozik zegoela bere adinean lortutako arrakasta handiekin. Neskaren esanetan, opilekiko maitasun hori amonarengandik datorkio: “gauza asko transmititu zizkidan, napolitar on bat edo kruasan on bat egiteko funtsezkoa den masa ulertzea eta entzutea, esaterako. Kurruskari on bat izateko, arretaz ibili behar da masekin, graduekin, egosketarekin, denborarekin …», ziurtatu du Noek.
Bera ere ziur dago bere croisant-a «paregabea» dela. «Kontu handiz oratzen eta ijezten dut. Denbora asko behar duzu, baina merezi du», gehitu du.
Karmele Elexpe Gozoko arduradunak aurreratu zuenez, Durangarrako gozotegiak proiektu berriak iragarriko ditu laster. «Gure pastelgintzaren ezaugarrietako bat artisaua, goxoa eta osasungarria dela da. Eta ildo horretan ahalegintzen jarraitu nahi dugu», adierazi zuen elkarrizketan. «Egunean egiten ditugu egun berean saldu ahal izango ditugula uste dugun croisant-ak. Ez dugu gehiago desizozteko gaitasunik, gure produktua artisaua baita», gaineratu zuen.