Jesus Gonzalez del Sagarrak Bizkaiko pintxo lehiaketa, Kobika bigarren saria eta Boroa hirugarren saria irabazi ditu

DURANGALDEA | Durangaldeak gastronomian duen talentua eta maila erakutsi du berriro ere, Bizkaiko pintxo lehiaketako hiru sari nagusiak irabazi baititu. Lehen saria Ermuko Sagarra gastrobarrarentzat, bigarrena Durangoko Kobikarentzat eta hirugarrena Boroa jatetxearentzat.
Bizkaiko pintxo irabazleak, hau da, Jesús González del Sagarrak, Lurraldea ordezkatuko du Espainiako Ostalaritzak antolatutako Estalki eta Pintxoen estatuko lehiaketan, Madrid Fusionen esparruan.
Parte hartu duten 25 sukaldariek beren pintxoak aurkeztu dituzte epaimahai profesionalaren aurrean, eta Bizkaiko Pintxorik Onenaren titulua lortu dute ekainaren 10ean eta 11n Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan egindako showcooking batean.
Ekainaren 10ean, asteartean, bi finalerdi jokatu ondoren, Bizkaiko jatetxe ezagunetako sukaldariek eta hainbat mailatako Bizkaiko txapelketetako irabazleek osatutako bi epaimahai profesionalek ondoen baloratutako zortzi proposamenak pasa ziren ekainaren 11ko final handira.
Bi epaimahaiek nabarmendu zuten zaila zela goizeko errondatik lau finalerdi eta arratsaldean egindako errondatik beste lau bakarrik aukeratzea; izan ere, aurkeztutako pintxo guztiak kalitate handikoak ziren eta sukaldeko taldeek egindako ahalegina eta lan ona erakusten zuten.
Final handiko epaimahaiarentzat, Bizkaiko ospe handiko bost sukaldari izan dira: Álvaro Garrido. (Bilboko Mina eraikina), Raúl Cabrera. (Rte. Ola Martín Berasategui), Mikel Población. (Bilboko Etxanobe jatetxea), Gotzone Longaray. (Bakioko Rte Gotzon jatetxea), Ricardo Pérez. (Bilboko Yandiola erret.).
Aurkezpenean, pintxoak egin dituzten sukaldariek azaldu dute zer inspirazio izan duten bitxi gastronomiko horiek eta erabilitako produktuak sortzeko orduan (guztiak kalitatezkoak eta tokiko produktuak protagonismo handia dutenak).
Bizkaiko egile pintxorik onenak, Bizkaiko Pintxo Txapelketako epaimahaiaren arabera, honako hauek dira:
1. TXAPELDUNA: Ermuko Sagarraren “NIGICRETA”
2. sailkatua: Kobikako “AMA”, Durangon
3. sailkatua: Boroako “TXIPIROIAREN IHESALDIA”, Zornotzan
Zorionak guztioi!