Itziarrek bigarren txanda gainditu du eta Sagarra Gastro kanporatuta geratu da, nahiz eta biek herri epaimahaiaren saria eskuratzen jarraitzen duten
ATXONDO/ERMUA | Lehiaketa ofiziala irailaren 25ean hasi zen eta lau kanporaketa-fasetan garatzen ari da, taberna bat beste baten aurka lehiatuz. Urriaren 27an amaituko den bigarren txandan, Atxondoko Itziar tabernak gainditzea lortu du, eta Ermuko Sagarra Gastrok ez du fase hau gainditzea lortu. Hala ere, biak daude epaimahaiaren saria lor dezaketenen artean, euren bozketekin irabazle ere egin baititzakete. Itziarren kasuan, 2024ko txapelra eskura lezake. Lauko Final handia zuzenean izango da San Mamesen, gastronomia adituek osatutako epaimahaiaren aurrean.
Kanporaketa bakoitza hiru epailek ebaluatuko dute (epaimahai aditu bateko kideak: sukaldariak, kazetariak, ostalariak, kritikoak eta instagramerrak), eta kanporaketa bakoitzean bi tortilla lehiatzaileak probatu eta ebaluatuko dituzte, irizpide hauen arabera: zaporea, zukutasuna, gatz puntua, tenperatura, anoaren tamaina eta aurkezpena.
Arbitro bakoitzak tortillaren aldeko gol bat emango du, sei kategorien artean bere irizpideari puntu gehien emango dizkiona. Hiru golen banaketak (arbitro bakoitzak emandako bat) erabakiko du zein tortilla den garailea, eta, beraz, zein establezimenduk irabazten duen partida eta zein pasatzen den hurrengo kanporaketara.
1. erronda: Hogeita hamarrak (irailaren 30etik urriaren 13ra)
2. txanda: Final-hamaseirenak (urriak 15-27)
3. txanda: Final-zortzirenak (urriaren 29tik azaroaren 10era)
4. txanda: Laurdenak (azaroak 12-18)
Final handia: San Mamesen (azaroak 26)