DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

Atxondo, Amorebieta, Durango eta Ermua Bizkaiko pintxo lehiaketan

Ostegun honetatik aurrera pintxoak hiru tabernatan probatu ahal izango dira eta gustukoenen aldeko botoa eman ahal izango da tradizionalen kategorian

BIZKAIA | Bizkaiko pintxo txapelketaren edizio berri bati hasiera eman zaio, bere bi modalitateekin: pintxo tradizionalak eta sormenezkoak edo egileenak.

Tradizionaletarako eskualdeko hiru aurkeztu dira:

«ARRASTRIN» EL COJO Gregorio Mendibil, 8 · Amorebieta ALBERTO NIÑO

«PINTXO ORTUE» ITZIAR BENTABERRI, 2 · Atxondo ISABEL CRENDE

«AMARI» SAGARRA Probaleku, 4 · Ermua JESÚS GONZÁLEZ
Jendeak gustukoen dituen pintxoak bozkatzeko aukera izango du establezimenduetan bertan, maiatzaren 30etik ekainaren 9ra arte. Txapelketaren kategoria honetan, pintxoen barrak eta haien balio gastronomikoa nabarmendu nahi dira, baita gure gizartean pintxoen joateak elementu sozializatzaile gisa duen garrantzia ere.

Publikoak gehien bozkatutako lau pintxoak final handian lehiatuko dira ekainaren 12an, Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan.

Bezeroek mugikorrekin bozkatu ahal izango dute, QRa eskaneatuz. QR hori ekitaldiaren kartelean aurkituko dute, parte hartzen duten taberna, kafetegi eta jatetxeetan. Publikoak saria merezi dutela uste duen establezimendu guztietan eman ahal izango du botoa, baina bezero bakoitzeko boto bakarra onartuko da establezimendu berean.

Pintxo sortzaile edo “egileen” lehiaketari dagokionez, sei establezimendu aurkeztu dira, bi Zornotzakoak, bat Durangokoa eta hiru Ermukoak.

«TXARRIBOLA» BOROA Boroa auzoa Garai baserria · Amorebieta JONE ETXAIZ

«BLUESSS» EL COJO Gregorio Mendibil, 8 · Amorebieta ALBERTO NIÑO

«SUSPIRO» KOBIKA San Inazio, 8 · Bilbo IÑIGO ETA KOLDO KORTABITARTE

«VENOM» KISKA Zeharkalea, 4 · Ermua JULEN Y XABIER PÉREZ

«DONUTPORK» MENDIOLA Erdiko Kalea, 19 · Ermua JOSÉ MANUEL RODRÍGUEZ

«IZARO» SAGARRA Probaleku, 4 · Ermua JESÚS GONZÁLEZ

Chefek epaimahai profesional baten aurrean aurkeztuko dituzte beren pintxoak eta showcooking batean lehiatuko dira, ekainaren 11n eta 12an, Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan.

Kategoria honetako 24 parte-hartzaileak zozketa bidez banatuko dira, ekainaren 11n egingo diren bi finalaurrekoetan. Finalaurreko horietako bakoitzetik, lau bizkaikopintxotxapelketa.eus, gastronomiako profesionalek osatutako epaimahaiak ondoen baloratutako proposamenak pasatuko dira ekainaren 12ko final handira.

Bizkaiko pintxorik onenaren irabazleak, kategoria honetan, lurraldea ordezkatuko du Espainiako Ostalaritzak d eta Madrid Fusion esparruetan antolatutako Estatuko Pintxo eta Tapa lehiaketan.

Bizkaiko Ostalaritza Elkarteak Bizkaiko Foru Aldundiaren eta Bilboko Udalaren laguntzarekin antolatutako Bizkaiko Pintxo Txapelketaren helburua pintxoari gure gastronomiaren elementu bereizgarri gisa balioa ematea eta duen garrantzia aitortzea da.
pintxo-barrak aisialdiko eta sozializazioko jarduera gisa, Bizkaiaren nortasuna eta irudia, eta erakargarritasun turistikoa.

Sariak:
Kategoria bakoitzeko irabazleek “Bizkaiko pintxorik onenaren” txapel gorria jasoko dute, baita txapela ere, kasu honetan Bilbo urdina, eta Bilboko pintxorik onenaren aipamena, bai barrako pintxoen kategorian, bai egile-pintxoen kategorian.
Balorazio-irizpideak:

Epaimahai profesionalek honako balorazio-irizpide hauen arabera prestatuko dituzte beren iritziak:
• Balio gastronomikoak (gustua, ñabardurak, atzealdea, zaporea…)
• Pintxoaren bideragarritasuna pintxo-taberna baten zerbitzuaren testuinguruan
• Originaltasuna/Teknika/Aurkezpena
• Produktua (identifikazioa eta protagonismoa)

Finalak ekainaren 12an, asteazkenean, izango dira Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan.

Utzi zure iruzkina

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gune honek Akismet erabiltzen du zaborra murrizteko. Ikusi nola prozesatzen diren zure erantzunen datuak.

Scroll to Top