DOT Durangaldea

94 6550 033   info@dot.eus

ZUZENEAN

Amorebietak hiru puntu garrantzitsu lortu ditu, Felixi eskainiak

Unzuetak 0-1ekoa egin zuen penalti puntutik Enric Gallegoren esku argi baten ostean. Zornotzarrak zonalde gorritik irteteko zorian jarri dira bi jardunaldiren faltan

Zornotzarrak gune gorritik irteteko zorian jarri dira bi jardunaldiren faltan

FUTBOLA | Urdinek Heliodoro Rodríguez López talde zaildua irabazi zuten atzo, urtarrila geroztik inork irabazi ez duen estadioa. Zornotzarrek talde baten moduan borrokatzea lortu zuten eta azkenera arte sufritzen jakin zuten Iker Unzuetak bigarren zatiaren hasieran penaltiz sartutako golari balioa emateko. «Garaipen hau zuretzat ere bada, Felix. Norgehiagokaren atarian, etxeko klubak keinu polita egin zion, 28. dortsala zeraman kamiseta bat eta “Indarra, Felix” mezua emanez.

Baloia jira-biraka hasten zenean, urdinek ematen zuten lehen abisua. Lasureren bidez egiten zuten, zeinaren zartadak, areaz kanpotik, gurutzearen kontra jotzen baitzuen. Tetoren errematea Magunagoitiak desbideratu du.

Hasiera frenetiko horren ondoren, partidak menderatzaile argirik gabe eta arrisku sentsazioarekin jarraitzen zuen bi aldeetan, baina aukera argirik gabe. Handik ordu erdira, Kanariar Uharteetako koadroak berriro ere aukera ederra zuen Tetoren bitartez, Magunagoitiaren geldialdi handi batekin topo egiten baitzuen berriro. 37. minutuan urdinak ziren golaren ingurukoak, Jauregiren erdiraketa bati eta Unzuetaren burukada bati esker. Horrela, partida atsedenaldira joan zen hasierako 0-0ekoarekin.

Markagailu hori urdinek inauguratzen zuten bigarren zatia hasi eta berehala. 0-1ekoa Unzuetak transformatu zuen penalti puntutik, Enric Gallegoren esku argi baten ostean. Markagailuko abantailarekin, zornoztarrei defentsako lanetan jarraitzea tokatzen zaie Teneriferen bultzadari eusteko, tamaina handiko zelai batean xahutze fisiko izugarria eginez. Urdinek trantsizio azkarrak egiteko espazioak ere aurkitzen zituzten, baina ez arrakastaz amaitzeko modua. Hala, partida azken txanpan sartu zen, Jandroren mutilen aldeko gutxieneko abantailarekin. 90. minututik hamar minutura Jorge Mier zelaira sartu zen, hainbat astez borrokatik kanpo izan duen lesio batetik errekuperatzen. Berri onak. Urdinek azkeneraino borrokatu behar zuten. Zurak ere urdinekin bat egin du beherapenean.