18 tabernak hartzen dute parte, horien artean Zornotzako El Cojo, Durangoko Kobika eta Ermuko Kiska, Amatxi eta Sagarra.
DURANGALDEA | Bizkaiak hemezortzi hautagaitza aurkeztu ditu datorren astelehenetik urriaren 21etik 23ra bitartean Hondarribiko Itsas Etxea Auditorioan ospatuko den 18/70 Euskadi eta Nafarroako Pintxo Txapelketaren 19. edizioko txapela irabazteko.
Bizkaia protagonista izan da lehiaketa honen edizio gehienetan, miniaturazko sukaldaritzaren barruan garrantzi handiena izan duena, nahiz eta behin bakarrik lortu zuen Txapelketaren sari nagusia.
Darran Williamsonek Bilboko Bitoque de Albiatik “Maxi bon de rabo con sopa de asados” filmarekin lortu zuen txapela izan zen 2009an, Kursaal Jauregian, Txapelketa San Sebastian Gastronomikaren lehen edizioan parte hartu zuenean.
2024rako, establezimendu bizkaitarrek 54 parte-hartzaileen artean irabazteko aukerak honako pintxo eta sukaldari hauek dira:
Bilboko Rodrigo Ariel Pérez del Mettxa, “Ilunabarra” pintxoarekin
Amorebieta-Etxanoko El Cojo jatetxeko Alberto Niño, “1932/José Mari Etxebarriaren omenaldiarekin”
El Globo Bilbaoko Manuel Gómez eta Arantza Goienetxea, “Midas”
Aitor Perez eta Nagore Lloret Bilboko Plaza Barriko “Kirikiñu”
Iker Carrillo eta Ornella Rietti, Bilboko Aitaren taldekoak, “Aba” pintxoarekin
Durangoko Kobika taldeko Iñigo eta Koldo Kortabitarte, “Secreto” pintxoarekin
Jorge Romero del Toma y Daka de Bilbao, “Kiriboga” lanarekin
Ekaitz Duran eta Juan Espínola del Víctor Montes de Bilbao, “Artxo” -rekin
Bilboko Zurekin taldeko Zacarias Toscano eta Jacqueline Cetre, “Sebastián”
Julen eta Xabi Pérez del Kiska de Ermua, “Multiverso” -rekin
Aitor Fernández eta Rafael Bahamonde de La Palma de Bilbao, “Karramarro”
Bilboko 12ko La Bodeguitako Anwar Tammam eta Iker Daza, “Udazkena” -rekin
Javier Jiménez-Jacqueline Karol Castro, Bilboko Tap Room klandestinokoa, “Kabrarroka” -rekin
Mourad Boulaich Khadir eta Alberto Ciria de La Pizarra de Bilbao, “Gernika 37” pintxoarekin
Natxo Apecetche del Dando la Brasa de Bilbao, “Katsu sando de mollejas” pintxoarekin
Ermuko Amatxi tabernaren Jhorling Flores Corrales , “Chulín” -ekin
Iñaki Lazkano eta Urtzi Jul del Sorginzulo, Bilbon, “Amuari hozka”
Ermuko Sagarraren Jesús González Rodríguez, “Nigiri”
Axpe-Atxondoko Txispa jatetxeko Tetsuro Maeda izango da 18/70 Euskadi Nafarroa · Euskal Herriko Pintxo Txapelketaren 19. edizio honetako Epaimahai Profesionaleko burua, 25 epaimahai profesionalek osatzen duten lana.
Urriaren 21etik 23ra
Dena prest dago Hondarribiak urriaren 21etik 23ra Euskadi eta Nafarroako 18/70 Pintxo Txapelketa har dezan. Pintxo Txapelketa, Itsas Etxea Auditorioan, hiriko Marina auzoan.
Pintxoaren munduko chef onenak astelehenetik asteazkenera, urriaren 21etik 23ra, elkartuko dira lehiaketa honetan. Hiru sailkapen-saio, finalaurreko bat eta final bat izango dira, eta ikusleen Auditorioan doan sartu ahal izango da, showcooking formatuan egiten den lehiaketa jarraitzeko.