94 655 00 33   info@dot.eus

Amorebietak landutako puntua lortu du Real Unioni egindako bisitan

Golegileak: Obieta (14. min) eta Alvaro Marin (34. minutuan).

Zornotzarrek puntu bat lortu dute Real Unionen aurka

FUTBOLA | Urdinek puntu landua lortu zuten Real Unioni egindako bisita zailean, SDAren liga txapelketako lehen euskal derbia baitzen. Stadium Gal partida entretenigarri bat ikusten ari zen, batzuetan bi aldeetan. Hala ere, Obieta urdin ohiak (14.ean) eta Alvaro Marinek (34. minutuan) Ligako lehen diana sinatu zuten.

Zornotzarrak markagailuan aurrea hartzeko zorian zeuden 4. minutuan, Marinek lortutako aukera argian. Marinen jaurtiketa gurutzatua zutoinetik oso gertu joan zen, Coulibalyk pasea eman ondoren. Zornotzarren arean antzeko ekintza egin zuen Real Unionek 14. minutuan Obietaren bitartez. Urdinak kolpetik altxatu eta berdinketaren bila zihoazen. Gertu zegoen partida hasi eta ordu erdira, Wright atezainarekin topo egiten zuen Hervias eta Muñozen aukera bikoitzean.

Urdinek gogor jarraitzen zuten eta 34.ean 1-1ekoa egin zuten. Erdiraketa Herviasen ezkerretik eta Álvaro Marínek, area kontrolatu ondoren, ez zuen barkatzen. Irungo taldeak area barruan jokaldi bat eginez erantzuten zuen, non Gaizkaren eta atzealdearen artean baloiak helmuga ez gainditzea lortzen zuen. Horrela, partida atsedenaldira iritsi zen markagailuan taulekin.

Aldageletatik igaro ondoren, Real Union zen abisua ematen lehena, baina Asier Benitok ez zuen asmatu. SDAri erantzun zion aukera handi batekin, non Ben Hameden burukada kanpora joan baitzen Herviasen beste zerbitzu handi baten ondoren. Joko orduan, bertako koadroa 2-1 inguruan zegoen, baina Salvador Amelibia ageri zen area txikian, hura saihesteko. Gaizkari 63.ean luzatzea tokatzen zitzaion Josecaren oinetako bati aurre egiteko. Obiren burukadak ez zuen aterik aurkitu irundarren beste etorrera on batean. Azken txanpan, Real Unionek asko sakatu zuen garaipenaren bila, baina Gaizkaren bi geldiketa ikusgarrirekin topo egin zuen, puntu baliotsua lotzeko balio zutenak.