DOT Durangaldea

94 655 00 33   info@dot.eus

Miguel Ledesma ermuarra, Europako triatloi txapelduna distantzia ertainean

Ledesmak Coimbran parte hartu du MD Europako Triatloi Txapelketan, Europako Kirol Anitzeko Txapelketan

Miguel Ledesmak urrezko domina irabazi du Europako Txapelketan. ARGAZKIA: Ermuko Gobernua

DOT KIROLAK| Miguel Ledesma atleta ermuarrak Europako Triatloi Txapelketa irabazi du maila absolutuan Europako MD Triatloi Txapelketan, Europako Multikirol Txapelketan. Lehiaketa larunbat honetan egin da, ekainaren 22an, Coimbran (Portugal). Ledesma bereziki nabarmendu da txirrindularitzako fasean, eta abantaila esanguratsua lortu du lehiakideekiko. Bertako kirolariak 4:03:01eko denborarekin bukatu du proba, eta Lewis Fordham britainiarra eta Nicolas Mesnier frantziarra bigarren eta hirugarren izan dira, hurrenez hurren.

Lasterketa Mondego ibaian hasten zen igeriketa sektorearekin, 1.900 metroko distantziarekin. Ermuarra laugarren postuan ateratzen zen uretatik, buru postuetatik bi minutura, trantsizio azkar bat eginez bizikleta hartu eta galdutako distantzia berreskuratzeko. Horrela, bigarren faseko 25 kilometroetan, 90 kilometrotatik, Ledesmak lasterketa burua lortu zuen eta azken unera arte gidatu zuen, bigarren sailkatuari bi minutu inguruko aldea ateraz. Beste aldaketa azkar baten ondoren, azken sektorea hasi zen, 21 kilometroko lasterketa oinez Coimbrako lorategi botanikoetatik, non pilatutako abantaila mantentzea lortu zuen lehen postuan iritsiz eta urrezko domina lortuz Europako Txapelketan.