94 655 00 33   info@dot.eus

Amorebietaren porrot mingarria Ligako estreinakoan

Gimnastica Segovianak irabazi du, partidako 87. minutuan sartutako golari esker

Gimnastica Segovianak irabazi du, 87. minutuan sartutako golari esker

FUTBOLA | Urdinek ezin zuten Liga txapelketako estreinakoan irabazi, Urritxen Gimnastica Segovianaren aurka galdu baitzuten, partidako 87. minutuan sartutako gol bati esker.

Urritxek lehen zati entretenigarria eta zornotzarren nagusitasun handiagoarekin ikusi zuen. Hala ere, lehen aukera talde bisitariak zuen, Hugo Diazek aprobetxatu ezin zuen trantsizio azkar bati esker, area barrutik egindako jaurtiketa Marinok segurtasunez blokleatzen baitzuen. Ordu laurdena bete baino lehen, urdinek talde jokaldi ikusgarria egin zuten, eta Selmak aterik ez zuen jaurtiketa batekin bukatu zuen. Urdinek larrua ondo mugitzen zuten hutsuneen bila eta erasokorrak ziren hegaletatik, Hervias eta Muñozekin oso aktibo, baina azken metroetan zehaztea falta zen gola egin ahal izateko. Horrela, atsedenaldira 0-0ekoarekin iritsi zen norgehiagoka.

Zornotzarrak indartsu sartu ziren bigarren zatian eta gertu zuten gola Carbonellen bitartez korner baten irteeran, baina jaurtiketa gutxigatik kanpora joan zen. Jarraian, Hervias zorrotz batek arriskua sortu zuen berriro, saririk ere lortzen ez zuen barnekaldi azkar batekin. Gimnastica Segovianak SDAren hasiera on horri eustea lortu zuen eta jokoa berdintzea lortu zuen. Minutuak aurrera zihoazen, menderatzailerik eta aukerarik gabe, harik eta urdinek partidua berriro gidatu zuten arte. Aurkaria, askotan faltak eginez jokoa gelditzen zuena, zenbaki-gutxiagotasunean gera zitekeen amaieratik 20 minutura, baina epaileak Gabriel bisitariak Herviasi area ertzean egindako sarrera gogor bat baino ez du zigortzen.

SDAko jokalariek estutzen eta iritsierak sortzen jarraitzen zuten, baina kanpoko taldeak asmatu zuen. Davo eskuz esku zebilen Marinorekin eta 87. minutuan ez zuen barkatzen. Zartakoa izan arren, zornotzarrek borrokan jarraitzen zuten eta berdintzeko zorian zeuden Kortazarren bitartez. Kortazarren burukada langa gainetik joan zen.