94 655 00 33   info@dot.eus

Amorebietaren porrot mingarria Zamorari egindako bisitan

Urdinek ostiralean Bilbao Athleticen aurka jokatuko duten derbian pentsatu beharko dute

Bilbao Athleticen aurkako derbian pentsatu beharko dute

FUTBOLA | Urdinak galtzaile atera ziren Zamora CFra bihar «zorigaiztoko» batean egin zuten bisitatik. Dena gurutzea atera zaie zornotzarrei, Sergio Camachori hegalean kasu egiten zioten bitartean aurkaria aurrea hartzen ari zela ikusita. Aurkaria gehiago zen eta gainera bigarren zati osoa bat gutxiagorekin jokatzea egokitu zaio Unai Marino atezainaren txartel zorrotz batengatik.

Topaketa ez zen batere ondo hasi. Aireko baloi baten lehian, Camacho desorekatuta erori zen, eta kolpe handia hartu zuen berdegunean, baina ezin izan zuen partidan jarraitu. Artatzen ari zirela, eta urdinak gutxiagotan jokatzen ari zirela, Pito Camachok errematea egin zuen 7. minutuan. Oraindik kolpe bikoitzari eutsi gabe, Zamorak 2-0ekoa sartu zuen 13. minutuan Campabadalen bitartez. Etxeko koadroak estutzen jarraitzen zuen, eta Calaverak, atepean, beste tanto bat egin zuen 20. minutuan. 3-0ekoa 36.ean iristen zen Kike Marquezen falta jaurtiketa bati esker. Beste kolpe bat atsedenaldiaren atarian. Marinok txartel gorria ikusi zuen etxetik kanpo egindako hutsegite batengatik. Erabaki eztabaidagarria baino gehiago, atzean lagunak baitzeuden.

Hiru goleko desabantailarekin eta jokalari bat gutxiagorekin, bigarren zatian balentria miragarri bat behar zen Zilarraren Ibilbidetik zerbait positiboa ateratzeko. Lauza are astunagoa zen 54.ean, Zamorak 4-0ekoa egin zuenean zoritxarreko beste jokaldi batean. Izan ere, Gaizkak Pito Camachoren errematea ateratzen zuen lerro gainera -jokoz kanpoan-, baina larruak erreboteko Yusten jotzen zuen eta ate barruan sartzen zen. Hortik, azkenean, ia berririk gabe igaro zen lehia, harik eta Pito Camachok 88. minutuan jipoia borobildu zuen arte. Aciaga bihar Zilarraren Ibilbidean. Bilbao Athleticen aurkako derbian pentsatu behar dugu.